XVIè Premi Agustí Juandó i Royo

El XVIè Premi Agustí Juandó i Royo va distingir la tasca de l’advocada, mediadora i actual directora de Plataforma per la Llengua, Rut Carandell. L’acte  es va celebrar el passat 7 d’octubre al Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat i va estar presidit per la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, i va comptar també amb les intervencions del president del Consell de l’Advocacia Catalana i degà del Col·legi de l’Advocacia de Figueres, Joan Ramon Puig, el president de la Comissió de Llengua del Consell i degà del Col·legi d’Advocats de Vic, Rogeli Montoliu, la degana del Col·legi de Sant Feliu de Llobregat, Eva Ribó, i l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Oriol Bossa.

Fotografia d’Aniol Resclosa

 

La premiada

Rut Carandell (Barcelona, 1966) és advocada, mediadora i actual directora de l’entitat Plataforma per la Llengua, després d’haver exercit diversos càrrecs a l’Administració pública, com ara secretària d’Administració i Funció Pública de la Generalitat de Catalunya i directora de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya durant el període 2003-2006. També ha estat docent a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on ha impartit classes de dret administratiu.

Activista i ferma defensora de la llengua, el guardó distingeix la seva trajectòria professional, que destaca per la promoció constant del català especialment a l’àmbit jurídic. Va ser fundadora de la l’Associació Juristes en Defensa de la Llengua Pròpia i responsable de la Comissió de Llengua del Consell de l’Advocacia Catalana entre els anys 2000 i 2003, des de la qual va impulsar la modernització i actualització dels formularis jurídics en català publicats pel Consell l’any 1995. També va promoure dins l’àmbit de l’advocacia institucional l’establiment de nous vincles amb altres territoris de parla catalana, especialment les Illes Balears.

 

Us podeu descarregar el tríptic de l’acte (feu clic sobre la imatge):

 

Aneu a la galeria d’imatges del Consell per veure més fotografies de l’acte.

Recull de premsa:

07.10.22- L’advocada Rut Carandell rep el Premi Agustí Juandó i Royo per promoure l’ús del català a la justicia (El Jurista)

07.10.22- El Consell de l’Advocacia premia l’advocada Rut Carandell per la defensa del català en la judicatura (Vilaweb)

07.10.22- El Consell de l’Advocacia premia l’advocada Rut Carandell per la defensa del català en la judicatura (La República)

08.10.22- Ciuró anuncia més recursos per incentivar l’ús del català a la Justícia (Regió7)

08.10.22- Impuls del català en el torn d’ofici (Segre)

10.10.22- Rut Carandell recibe el Premio Agustí Juandó i Royo por promover el uso del catalán en la justicia (LawyerPress)

Back to top button