VI Premi Agustí Juandó i Royo (2010)

El lliurament del VIè Premi Agustí Juandó i Royo va tenir lloc el 15 d’octubre a la Sala dels Canonges de la Seu Vella de Lleida. L’acte va tenir una assistència massiva i va anar presidit pel vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira. També hi van intervenir personalitats rellevants del món jurídic, com la presidenta del Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya, Lídia Condal, el president de la Comissió de Llengua del CICAC, Josep Canício, i el degà del Col·legi d’Advocats de Lleida, Antoni Riba Esteve.

premi_6 (II)

L’any 2010 el jurat de la Comissió de llengua del CICAC va decidir guardonar l’advocada lleidatana, Antònia Forrellad i Bracons, per defensar la llengua catalana en l’àmbit jurídic. Durant l’acte, Carod-Rovira, que va ser l’encarregat de lliurar el premi, va declarar que fins que no s’anul·li el judici al president Companys, afusellat fa setanta anys, “no ens haurem desempallegat de l’herència del franquisme”. Creu que “l’anul·lació del judici a Companys i de totes les víctimes de la repressió franquista no els tornarà la vida però sí la dignitat”.

Antònia Forrellad

Advocada exercent al Col·legi d’Advocats de Lleida des de l’any 1992, professora de català jurídic en l’Escola de Pràctica Jurídica des de l’any 1997 i membre de la Comissió de Llengua Catalana del Col·legi des de la seva creació. Ha destacat no només per la defensa constant que ha fet de la llengua catalana en el seu exercici professional, sinó també per la tasca que ha dut a terme en matèria d’ensenyament del català jurídic i administratiu a les institucions de Lleida.

Forrellad es va mostrar “molt satisfeta” pel reconeixement que li van lliurar els seus companys de professió. Amb modèstia, va manifestar que “no ha fet moltes coses però les ha fetes durant molt temps” i aquest ha estat, al seu parer, el mèrit pel qual ha rebut el guardó. L’advocada també es va mostrar optimista ja que en els darrers anys ha vist un canvi relatiu d’actitud que afavoreix que el català “tingui una recepció més normalitzada i pacífica” dins l’àmbit judicial.

Teniu a la vostra disposició un vídeo amb les declaracions d’autoritats i la premiada Antònia Forrellad i imatges del lliurament del Premi.

premi_6

Back to top button