I Premi Agustí Juandó i Royo (2005)

Premi_2005L’acte de lliurament del I Premi Agustí Juandó i Royo es va celebrar l’1 de juliol a l’Hotel Carlemany de Girona. A aquest acte, presentat  per la periodista Rita Marzoa, hi van assistir representants de l’àmbit judicial, polític i econòmic del país, entre els quals destaquen el secretari de Coordinació Intedepartamental de Presidència, Apel·les Carod-Rovira; la secretària general de Funció Pública, Rut Carandell; el secretari de Política Lingüística, Miquel Pueyo; el president del Consell de l’Advocacia Catalana (CICAC), Ricard Borràs; el degà del Col·legi d’Advocats de Girona, Josep M. Prat Sàbat, i el vocal del CGPJ, Alfons López Tena.

La primera edició d’aquests premis va distingir la trajectòria professionals de Pere Figuereda i Cairol i en Josep Ma. Iglesies Dalmau, jutges de pau d’Anglès i Arbúcies respectivament, per la seva tasca de difusió del català en el món jurídic i entre la ciutadania.

Els guardonats

Pere Figuereda

És diplomat en dret per la Universitat Oberta de Catalunya, és cap de negociat de l’Àrea d’Urbanisme de Lloret de Mar, secretari delegat de la Comissió informativa d’urbanisme i governació del mateix Ajuntament i jutge de pau titular de la població d’Anglès des del 23 d’octubre de 2001. Ha publicat monografies sobre diversos àmbits jurídics i és articulista per a diverses publicacions periòdiques.

Josep Mª Iglesias

Jutge de pau d’Arbúcies des del 1991, ha defensat el català com a llengua habitual en els registres de l’Administració de justícia local d’Arbúcies i Anglès i, concretament, en el Registre Civil. Aquest fet li va suposar reiterades amonestacions del jutge de Primera Instància de Santa Coloma de Farners per no aplicar la legislació vigent en matèria d’ús lingüístic en el Registre Civil que imposa la llengua espanyola.

Back to top button