IV Premi Agustí Juandó i Royo (2008)

L’any 2008 la Comissió de Llengua del CICAC va decidir guardonar Gabriel Fiol, magistrat de la Sala Contencios Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Balears, amb el Premi Agustí Juandó i Royo. L’acte, presidit per Bernat Joan, secretari de Política Lingüística, va tenir lloc el 14 de novembre al Col·legi d’Advocats de les Illes Balears, a la ciutat de Palma.

Gabriel Fiol

Gabriel Fiol va néixer a Es Castell (Menorca). La seva aportació al món del dret i de la llengua catalana ha estat extraordinària i molt valuosa atès que, a banda d’expressar-se en aquesta llengua al llarg de l’exercici de la seva professió, ha treballat per una justícia de “serveis públics”, facilitant als professionals del dret i al ciutadà davant els òrgans judicials un tracte respectuós amb l’exercici dels seus drets, inclòs el d’expressar-se en català.

Ja des del període preconstitucional i durant el seu exercici professional en el Jutjat de Ripoll, tots els judicis orals els va celebrar en català. A més, des de fa 10 anys, és l’únic jutge en tot el territori de les Illes Balears que dicta en català el 100% de les seves resolucions, ja siguin provisions, interlocutòries, sentències o altres documents.

Premi_2008_4rt premi

Back to top button