III Premi Agustí Juandó i Royo (2007)

La Comissió de Llengua del CICAC va premiar l’any 2007 els professionals jurídics Lluís Jou, Eladi Crehuet i Joan Bernà, tots tres notaris que han destacat en la seva trajectòria professional per la defensa de la llengua catalana.L’acte va tenir lloc el 14 de novembre al pati de columnes del Col·legi d’Advocats de Barcelona i va anar presidit pel conseller de la Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya.

Els guardonats

Joan Bernà és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i notari des de 1987. Va ser cofundador de la revista Àpoca, un butlletí català d’informació notarial el 1994 i de la Fundació del mateix nom, amb les quals va col·laborar fins al 1997. Va ser coordinador de la Plataforma pels Documents Notarials en Català, que va realitzar les seves activitats entre 1997 i 2001. Ha estat el creador de la pàgina web www.auladret.cat de formularis i docència sobre l’àmbit notarial-registral.
Eladi Crehuet també és notari, llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. És membre fundador de la Fundació Àpoca i director de la revista del mateix nom (1994-2004). Alhora és el vicepresident de la Fundació Malalts Mentals de Catalunya i de la Casa de Canàries a Catalunya. És coautor del llibre A l’infern de dos en dos i autor de la novel·la Pompeyo i de diversos reculls de poemes i narracions. També col·labora en el setmanari Triangle. L’any 2005 va ser designat membre de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya.
Lluís Jou, llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. És notari a Barcelona i també l’arxiver de Protocols de Barcelona. La feina de notari la compagina amb una tasca docent a la Universitat de Barcelona on imparteix classes de Dret Civil i Dret Notarial. S’ha interessat d’una manera especial en l’estudi del dret civil català i, en aquest sentit, ha participat en un gran nombre de jornades i congressos, i ha escrit diversos articles en revistes especialitzades. Des que és notari de Catalunya, ha destacat pel seu interès en l’ús del català als documents notarials i, estadísticament, autoritza cada any més d’un miler de documents en aquesta llengua. El 2004 va assessorar el TERMCAT per a l’elaboració de la publicació Terminologia notarial, fruit d’un acord anterior entre el Col·legi i el centre de terminologia.
Premi_2007_3r premi
Joan Bernà, Eladi Crehuet i Lluís Jou (d’esquerra a dreta).
Back to top button