El Compendium.cat es reforça amb la incorporació de l’associació de jutges i magistrats Àgora Judicial
L’acord entre el Consell de l’Advocacia Catalana i Àgora Judicial pretèn convertir el portal en un recurs de referència per als professionals de la judicatura
L’associació de jutges i magistrats Àgora Judicial s’ha incorporat oficialment al portal Compendium.cat, la plataforma digital impulsada pel Consell de l’Advocacia Catalana que posa a disposició dels professionals del dret una eina pràctica, rigorosa i actualitzada per treballar amb seguretat i precisió jurídica en l’àmbit del dret en català.
L’acord d’adhesió s’ha formalitzat amb la signatura del president del Consell de l’Advocacia Catalana, Joan Martínez, i del portaveu d’Àgora Judicial, Guillem Soler, i suposa un pas important per a la consolidació del projecte com a recurs de referència també per a jutges i magistrats.
“El portal Compendium.cat no és només una aposta per la llengua, sinó sobretot per la qualitat i la solidesa de l’argumentació jurídica”, afirma el president del Consell de l’Advocacia Catalana. Segons Martínez, “és una eina pensada per facilitar la feina dels operadors jurídics, amb recursos útils, formats diversos i continguts de confiança i que ara Àgora Judicial s’hi hagi sumat demostra la seva voluntat de contribuir a un sistema judicial més eficient, arrelat i proper”.
Per la seva banda, el portaveu d’Àgora Judicial remarca que “els jutges i magistrats necessitem eines solvents i el Compendium.cat és una font de consulta àgil i fiable, especialment útil tant en l’aplicació del dret com en la redacció de resolucions”. Guillem Soler posa en valor que, a més, el portal “afavoreix un ús natural del català, que és també una qüestió de seguretat jurídica i de respecte als drets dels ciutadans”.
Amb aquesta adhesió, Compendium.cat reforça el seu caràcter de projecte col·lectiu i transversal, que vol facilitar el dia a dia dels professionals del dret amb recursos útils i de qualitat. Actualment, més de quaranta institucions i entitats de Catalunya, Andorra, el País Valencià i les Illes Balears ja col·laboren en el projecte, que permet accedir a més de 1.000 recursos de l’àmbit jurídic i administratiu, entre els quals hi ha manuals de redacció jurídica, apunts lingüístics sobre terminologia jurídica, diccionaris jurídics i manuals didàctics. El portal també inclou formularis judicials de diverses jurisdiccions, formularis per a l’arbitratge i mediació, societaris, escrits de tràmit i altres models de documents que s’hi van incorporant de manera progressiva.
Barcelona, 23 de juliol de 2025