L’advocacia guardona els cinc batlles de la Catalunya del Nord que defensen l’ús del català als plens

Els alcaldes rebran el premi Juandó i Royo, que arriba a la XVIIena edició, en un acte que es farà el proper 8 de setembre a la Canònica de Vilabertran


Els batlles d’Elna, Banys i Palaldà, Portvendres, Sant Andreu de Surera i Tarerac rebran el proper 8 de setembre el XVIIè premi Agustí Juandó i Royo del Consell de l’Advocacia Catalana per la defensa que mantenen a favor del dret de l’ús del català en els plens municipals, després que la primavera passada ho prohibís la justícia francesa. Els cinc alcaldes de la Catalunya del Nord, de diverses ideologies polítiques, es troben actualment immersos en un procés judicial per haver introduït, a partir de l’any 2021, l’ús de la llengua catalana en els plens municipals dels seus ajuntaments.

El Consell de l’Advocacia Catalana vol reconèixer d’aquesta forma la iniciativa de Nicolàs Garcia (Elna), Maria Costa (Els Banys i Palaldà), Grégory Marty (Portvendres), Samuel Moli (Sant Andreu de Surera) i Jean Louis Salies (Tarerac) “per modificar els respectius reglaments interns per permetre també l’ús del català als plens dels consistoris i mantenir-se ferms en aquesta decisió tot i les decisions judicials adverses”.

La XVIIena edició del premi Juandó i Royo, creat l’any 2004 amb l’objectiu de reconèixer aquelles persones o entitats que en la seva trajectòria s’hagin distingit per la defensa de la llengua catalana en l’àmbit jurídic o juridicoadministratiu, es lliurarà en un acte que es celebrarà a la Canònica de Santa Maria de Vilabertran, a l’Alt Empordà.

Barcelona, 27 de juliol de 2023

Related Articles

Back to top button