Barcelona International ADR Week – Business Forum. 25-27, octubre de 2023

Organitzat pel Consolat de Mar, amb el suport de reconegudes institucions públiques i privades

Del 25 al 27 d’octubre de 2023 Barcelona acollirà el Barcelona International ADR Week – Business Forum, organitzat pel Consolat de Mar, amb el suport de reconegudes institucions públiques i privades.

Avui, a nivell global, el debat està essencialment centrat en com aconseguir que els conflictes econòmics, empresarials, socials (i per què no, polítics) passin de la confrontació al diàleg, i del diàleg a la cooperació, sense la intervenció dels Tribunals de Justícia. Aquest és el nostre gran repte.

És el moment de fer un pas endavant i de reunir el pensament més desenvolupat i crític per tal de propiciar el debat més innovador possible en el camp de la resolució adequada de conflictes. Ens cal que –tots plegats– sapiguem trobar les solucions i les vies més adequades. I tu –amb la teva participació– n’ets una part essencial

El Congrés és el punt de partida i el salt endavant que tots (a nivell nacional i internacional) necessitem. El Consolat de Mar va ser el pioner dels sistemes adequats de resolució de conflictes en el marc comercial i mercantil quan el rei Jaume I –en ple segle XIII– digué als navegants i comerciants: “prescindiu de la jurisdicció del rei i jutgeu-vos vosaltres mateixos amb els vostres usos i costums”.

Avui el món té unes noves eines i les hem de saber aplicar i utilitzar de manera global a favor de la resolució dels nostres conflictes. Les noves tecnologies, la intel·ligència artificial o el metavers són eines de present i de futur. Hem de convertir-les en les millors vies per avançar globalment, i de manera satisfactòria, en la pacificació de les nostres relacions. Han d’esdevenir referents tant en la mediació com en els sistemes adequats de resolució de conflictes en general. És una transformació global extraordinària que ja està en marxa. I cadascun de nosaltres hi tenim molt a dir.

El dret, la justícia, la universitat, l’empresa, els agents econòmics i socials, la política… ningú no hi pot romandre indiferent. Tots ells han d’acompanyar aquesta transformació profunda i necessària de la resolució dels conflictes del nostre món.

El Congrés vol ser protagonista d’aquest gran repte i debat. Tu també volem que ho siguis.

Els objectius d’aquest Congrés són:

  • Promoure la desjudicialització dels conflictes comercials, empresarials, econòmics i mercantils a la regió mediterrània i arreu del món, a través d’eines adequades com la mediació.
  • Consolidar el Consolat de Mar com a punt referencial de la mediació i de la resolució de conflictes a nivell global, des de la perspectiva que li donen els seus 750 anys d’història, la seva neutralitat, i la seva reconeguda autoritas.
  • Potenciar la coordinació institucional dels tribunals arbitrals i centres de mediació de l’àrea mediterrània per tal de fomentar els sistemes adequats de resolució de conflictes, la formació d’experts i el caràcter de lobby local, nacional i internacional des de la pròpia regió.
  • Formar i/o reclutar els millors especialistes per a potenciar el cos de mediadors i negociadors del Consolat de Mar al servei de la regió i de la resta del món.
  • Situar Barcelona com a capital mundial de la mediació i de la resolució adequada dels conflictes, amb el Consolat de Mar com a referent central

Data: 25, 26 i 27 d’octubre de 2023

Format:

  • Presencial a La Llotja de Mar de Barcelona (Passeig d’Isabel II, 1 de Barcelona)
  • Línia

Més informació

Related Articles

Back to top button