Comunicat del Consell de l’Advocacia Catalana en relació al naufragi a Grècia

El Consell de l’Advocacia Catalana es solidaritza profundament amb les víctimes del recent naufragi a Grècia i expressa el seu més sentit condol a les famílies afectades per aquesta tragèdia migratòria. Aquest succés dolorós ens recorda la urgent necessitat de prendre mesures concretes per prevenir que tragèdies similars es repeteixin en el futur.

En primer lloc, instem la comunitat internacional a reforçar i ampliar la cooperació en matèria de recerca i rescat marítim en àrees d’alt risc. És imperatiu comptar amb una resposta ràpida i coordinada per salvar vides en situacions d’emergència. A més, és fonamental destinar recursos adequats per a l’equipament i la formació dels equips de rescat, així com garantir la disponibilitat d’embarcacions segures i adequades per al transport de persones.

Així mateix, des del Consell de l’Advocacia Catalana fem una crida a les autoritats europees perquè promoguin vies legals i segures de migració, incloent programes de reassentament i visats humanitaris. La manca d’opcions legals per a aquells que fugen de situacions de conflicte, persecució o pobresa extrema impulsa les persones a arriscar les seves vides en perilloses travessies. És necessari treballar en la creació de polítiques migratòries inclusives que respectin els drets humans i ofereixin oportunitats per a una migració ordenada i segura.

Des de la Comissió de Drets Humans del Consell ens comprometem a promoure la sensibilització i l’educació sobre els reptes que enfronten els migrants i refugiats, així com fomentar la solidaritat i el respecte cap a ells. És fonamental reconèixer la contribució positiva que poden fer a les nostres societats i treballar en l’eliminació d’estigmes i prejudicis.

En moments com aquest, l’advocacia catalana es compromet més que mai a garantir la protecció i el benestar de totes les persones, sense importar el seu origen o situació migratòria. Fem una crida a l’acció i a la col·laboració de tots els actors rellevants per prevenir noves tragèdies migratòries i construir un món més just i segur per a tothom.

Barcelona, 19 de juny de 2023

Related Articles

Back to top button