La Comissió de Drets Humans de l’Advocacia Catalana es suma a la commemoració del Dia de l’Advocat Amenaçat

Manifest Internacional del Dia de l'Advocat Amenaçat (Anglès)

ENDANGERED_LAWYER-470x260

La Comissió de Drets Humans del Consell de l’Advocacia Catalana es suma a la commemoració del Dia de l’Advocat Amenaçat que es celebra cada any al voltant del 24 de gener, data que commemora l’aniversari de la matança dels advocats laboralistes d’Atocha en 1977.

Des de 2009, en un esforç per lluitar contra la situació en molts països on advocats i advocades posen en risc les seves vides pel fet d’exercir la seva professió,  l’Associació d’Advocats Europeus Demòcrates (AED); l’Associació Europea dels Juristes per la Democràcia i els Drets Humans al Món (ELDH) i La Fundació pel Dia de l’Advocat Amenaçat, impulsen el Dia de l’Advocat Amenaçat.

L’objectiu de l’acte és el de visibilitzar la situació d’inseguretat, assassinats, desaparicions, persecucions o amenaces que viuen molts advocats i advocades en l’exercici de la seva professió en un país concret i donar suport a la seva causa.

Aquest any el focus de la jornada es centra en la situació de l’advocacia a la República Popular de la Xina. En aquest país, l’advocacia pateix una situació d’amenaces i persecució en un context fortament hostil a l’exercici, reivindicació i defensa dels drets fonamentals.

Des de la Comissió de DDHH del Consell de l’Advocacia Catalana condemnem fermament els casos de violació de drets dels advocats i advocades en l’exercici de la seva professió i les situacions d’amenaces i atemptats contra al seva integritat física o els seus béns a causa d’exercir l’advocacia.

Així mateix, demanem a les a les autoritats del diferents Estats l’aplicació dels Principis bàsics sobre el paper dels Advocats, adoptats pel 8è Congrés de l’ONU sobre la Prevenció del Delicte i el Tractament del Delinqüent realitzat a l’Habana el 1990 que estableixen, d’acord amb les garanties vinculades a l’advocacia, que els poders públics han de vetllar per a que advocats i advocades puguin complir totes les seves funcions professionals sense entrebancs, intimidació, ingerència indeguda i que siguin protegits quan la seva seguretat es vegi amenaçada en l’exercici de les seves funcions.

En l’àmbit català, l’Associació Catalana de Defensa dels Drets Humans convoca una concentració d’advocats i advocades togats i altres professionals del món del dret avui dimarts 24 de gener, a les 13h, davant el Consolat de la República Popular de la Xina a Barcelona (Av. Tibidabo, 34).

La concentració es celebra de forma simultània en moltes ciutats europees i d’arreu del món, també a Madrid on el CGAE ha organitzat un col·loqui sobre la situació de l’advocacia a la República popular de la Xina.

Per obtenir més informació sobre aquest col·loqui a Madrid, podeu clicar en el següent enllaç: Jornada dedicada a l’Advocacia Amenaçada

Barcelona, 24 de gener de 2017

Related Articles

Back to top button