El Manifest de la Intercol·legial ‘Vergonya, ni un minut més! Per una Europa de les persones’ rep més de 13.000 adhesions

CARTELL

L’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya fa una crida per tal que el màxim nombre de professionals, així com ciutadans i entitats mostrin la seva disconformitat amb l’acord establert entre la UE i Turquia per a l’expulsió dels refugiats que ja es troben en territori europeu

 

Barcelona 21/04/2016. El Manifest ‘Vergonya, ni un minut més! Per una Europa de les persones’ ha rebut ja més de 13.000 adhesions de professionals de diferents sectors, ciutadans i entitats. Aquest manifest l’ha realitzat l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya –que representa a més de 100 col∙legis professionals amb més de 250.000 col∙legiats/des de tots els àmbits professionals- amb l’objectiu de mostrar la disconformitat amb la inacció dels Governs davant la situació infrahumana en què es troben els migrants que arriben a sòl europeu. Una situació que s’ha agreujat arran de l’acord assolit entre la Unió Europea i Turquia, efectiu des del passat 20 de març, que preveu expulsar a totes les persones que arribin irregularment a Grècia, incloses les que fugen de guerres o pateixen persecució, com els refugiats sirians.

Per aquest motiu des de la Intercol·legial es fa una crida a què el màxim número de persones mostrin el seu rebuig a la situació actual adherint-se al manifest, que està publicat al web www.intercolegial.cat

El president de la Intercol·legial, Oriol Rusca, degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona i president del Consell de l’Advocacia Catalana, afirma “que no ens podem quedar mirant el drama que s’està vivint a Europa a causa de l’èxode dels refugiats sense fer-hi res”. I afegeix: “La Intercol·legial ha presentat el manifest ‘Vergonya, ni un minut més! Per una Europa de les persones’ al director de l’Oficina de la Comissió Europea,  Ferran Tarradellas, però ara hem de fer sentir la veu dels professionals dels més de 100 col·legis que integren aquesta associació”. Igualment Rusca vol agrair a totes aquelles persones que ja han signat el manifest el fet de dedicar 5 minuts a abordar una de les crisis humanitàries més importants viscudes en les darreres dècades a Europa.

Davant de situacions com la produïda recentment a la frontera entre Grècia i l’Antiga República Iugoslava de Macedònia, on centenars de refugiats van resultar ferits per bales de goma i gasos lacrimògens quan intentaven creuar la frontera, el manifest ‘Vergonya, ni un minut més! Per una Europa de les persones’ reivindica els valors de tolerància, respecte i suport als drets fonamentals de la persona, denuncia les actituds xenòfobes i racistes, demana a la Unió Europea ser fidel als seus principis fundacionals i que actuï d’acord amb el més estricte respecte als drets humans per protegir la vida de les persones que busquen refugi al nostre continent.

Aquest manifest també reclama una política exterior comuna, que actuï de manera coordinada i eficient però respectant els drets. Aquest text forma part de la campanya ‘Vergonya, ni un minut més! Per una Europa de les persones’ per això s’han habilitat les etiquetes #solidaritatrefugiats i #refugiatsintercolcat per tal de mostrar a les xarxes socials el rebuig a la situació en què s’està tractant als refugiats i alhora per recollir totes les accions que s’estan duent a terme des de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya.

Les corporacions professionals de Catalunya integrades en l’Associació Intercol·legial volen també manifestar el seu compromís d’impulsar accions concretes que expressin la solidaritat dels professionals col·legiats amb les persones refugiades.

Què és l’Associació Intercol∙legial?

 L’Associació Intercol∙legial, que representa més de 100 col∙legis professionals amb més de 250.000 col∙legiats/des de tots els àmbits professionals, va néixer amb la voluntat de reforçar la projecció social dels col∙legis professionals, impulsar iniciatives d’interès comú, actuar com a interlocutora amb les Administracions i estudiar qüestions que afecten el col∙lectiu, independentment del sector al qual pertanyin.

Barcelona, 22 d’abril de 2016

Related Articles

Back to top button