El Consell de l’Advocacia Catalana manifesta la seva satisfacció per la sentència del TSJA que dóna la raó a l’Advocacia institucional en l’organització de l’assistència jurídica gratuïta

Felicita a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats (ICA) Málaga i al Consejo General de la Abogacía Española (CGAE), que li ha donat suport durant el plet que mantenia amb l’Agència de Defensa de la Competència d’Andalusia

El Consell de l’Advocacia Catalana, que representa els 14 Col·legis d’Advocats de Catalunya, manifesta la seva satisfacció per la sentència del Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia (TSJA) que dóna la raó a l’Advocacia institucional en relació amb l’organització de l’assistència jurídica gratuïta. L’alt tribunal andalús considera plenament vàlids els arguments jurídics defensats pel Col·legi d’Advocats de Málaga amb el suport del CGAE davant l’Agència de Defensa de la Competència d’Andalusia en un plet sobre aquest tema i, no només anul·la la multa de 98.215 euros que li havia estat imposada al Col·legi malagueny sinó que condemna l’Agència a pagar les costes del plet.

L’Agència de Defensa de la Competència andalusa va considerar com a pràctica anticompetitiva fixar restriccions de caràcter territorial per a l’accés dels professionals de l’advocacia als Serveis d’Assistència Jurídica Gratuïta de l’àmbit territorial del Col·legi d’Advocats de Málaga. Cal estar col·legiat i tenir despatx obert al partit judicial corresponent per poder accedir a aquest servei públic, gestionat pels Col·legis d’Advocats. El Col·legi malagueny va argumentar que, tenint en compte que aquest servei requereix d’una immediatesa i urgència en l’atenció als detinguts o en víctimes de violència de gènere, entre d’altres, aquestes circumstàncies justifiquen la territorialització del servei. L’Advocacia institucional considera que aquest servei públic excedeix de l’àmbit de l’aplicació de la Llei de Defensa de la Competència, de caràcter empresarial, tenint en compte que l’advocat del Torn d’Ofici no actua com a empresari, sinó que està prestant un servei públic.

L’Advocacia Catalana coincideix plenament amb els arguments utilitzats per l’Advocacia institucional per defensar la territorialització del servei, i felicita a l’ICA Málaga i al CGAE, per la victòria assolida en aquest plet.

Related Articles

Back to top button