El Consell de l’Advocacia Catalana coorganitza la campanya impulsada pels Col·legis professionals en defensa dels drets dels refugiats

Dijous 17 de març lliuraran un Manifest al director de l’Oficina de la Comissió Europea a Barcelona

El Consell de l’Advocacia Catalana, que representa els catorze Col·legis d’Advocats de Catalunya, coorganitza la campanya impulsada pels Col·legis professionals de tot Catalunya per defensar els drets dels refugiats i denunciar la situació infrahumana en que es troben quan arriben a Europa. La primera acció d’aquesta campanya tindrà lloc dijous 17 de març, quan el president de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya i president del Consell de l’Advocacia Catalana, Oriol Rusca, lliurarà al director de l’Oficina de la Comissió Europea, Ferran Tarradellas, un Manifest en defensa dels drets dels refugiats

L’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, en la qual estan representades més de 100 corporacions de tots els àmbits professionals integrades per més de 250.000 col·legiats i col·legiades, ha elaborat un manifest en defensa dels drets dels refugiats per tal de preservar els seus drets i al qual es poden sumar totes les Administracions, entitats públiques i privades, ONG, i tots aquells col·lectius i ciutadania que vulguin revertir la situació actual en què es troben els migrants. El president de l’Associació Intercol·legial, Oriol Rusca, lliurarà al director de l’Oficina de la Comissió Europea, Ferran Tarradellas, aquest manifest. Rusca, que també presideix el Consell de l’Advocacia Catalana, estarà acompanyat per una representació de diversos membres de la Junta Directiva de la Intercol·legial.

Aquesta acció s’emmarca dins la campanya amb el lema Vergonya, ni un minut més!, per una Europa de les persones per denunciar la situació infrahumana en què es troben les persones refugiades que arriben a sòl europeu. Una situació que s’ha agreujat arran del preacord assolit entre la Unió Europea i Turquia, que preveu expulsar a tots els que arribin irregularment a Grècia, inclosos els que fugen de guerres o pateixen persecució, com els refugiats sirians.

Igualment dins la campanya Vergonya, ni un minut més!, per una Europa de les personess’han habilitat les etiquetes #solidaritatrefugiats i #refugiatsintercolcat per tal de mostrar a les xarxes socials el rebuig a la situació en què s’està tractant als refugiats i alhora per recollir totes les accions que s’estan duent a terme des de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya.

Tots aquells que us vulgueu adherir al manifest, podeu fer-ho a través de la pàgina web de la Intercol·legial:

ADHESIÓ AL MANIFEST EN DEFENSA DELS DRETS DELS REFUGIATS

Related Articles

Back to top button