La Comissió de Drets Humans del CICAC ret homenatge a l’ICAB i als advocats i advocades que durant la Dictadura es reunien en aquesta seu per lluitar contra les condemnes a mort, defensar les llibertats i la justícia.

La Comissió de Drets Humans del Consell de l’Advocacia Catalana ret homenatge a l’ICAB i als advocats i advocades que durant la Dictadura es reunien en la seu col·legial per lluitar contra les condemnes a mort, defensar les llibertats i la justícia.

El Degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, el President del Consell de l’Advocacia, Abel Pié, i el President de la Comissió de Drets Humans del CICAC, Carles Mac-Cragh, van presidir l’acte del dia 13 de juliol que es va realitzar a la Sala dels Usatges a la Biblioteca de l’ICAB.

L’acte va congregar a una vintena d’advocats i d’advocades que des del anys 60 fins als darrers anys de la Dictadura van portar a terme diferents activitats i actuacions per la defensa dels drets de persones condemnades a mort, van portar causes davant del Tribunal d’Odre Públic i/o van realitzar altres accions de defensa de les llibertats civils.

En l’acte d’homenatge s’ha destacat la valentia i perseverança d’aquests advocats i advocades per desafiar a un règim que no permetia el lliure exercici dels drets civils i polítics.

També es va recordar l’important paper que va jugar el Col·legi de Barcelona com a seu que sempre va acollir aquestes activitats, per la qual cosa es va col·locar una placa commemorativa a la Sala dels Usatges.

S’adjunta una llista dels advocats i advocades que durant aquells anys van participar en aquestes activitats. Tant si són avui en dia aquí amb nosaltres com si ja ens han deixat, sempre restaran vius en la nostra memòria.

Per qualsevol qüestió contactar: dretshumans@cicac.cat

Llista d’advocats i advocades (ordenats alfabèticament)

Related Articles

Back to top button