El Consell de l’Advocacia Catalana denuncia la manipulació política de què està sent objecte la Fiscalia

Considera que la querella pel 9N és “un error polític i jurídic” i que la politització de la justícia “posa en perill l’Estat de Dret”

El Consell de l’Advocacia Catalana ha acordat, en un ple celebrat ahir, manifestar el seu rebuig per la utilització que s’està fent de la Fiscalia per actuar judicialment contra actes polítics. L’Advocacia Catalana considera que la querella presentada per la Fiscalia contra el president Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau per la celebració del 9N “és un error polític i jurídic” i alerta que la politització de la justícia “posa en perill l’Estat de Dret”

L’Advocacia Catalana considera que la presentació de la querella a instàncies del Fiscal General de l’Estat, quan la Fiscalia Superior de Catalunya es va manifestar unànimement en contra, tindrà efectes contraproduents. Per al president del Consell, Abel Pié, “pretendre resoldre els problemes polítics per la via dels tribunals és un autèntic atac a l’Estat de Dret, ja que aquest no pot funcionar si no hi ha separació de poders executiu, legislatiu i judicial”.

El president del Consell destaca que “des de l’Advocacia institucional, mai no hem tingut cap tipus de problema amb la Fiscalia de Catalunya, a la qual tenim en molt bona consideració”, per afegir que “sabria greu que, per culpa d’aquesta manipulació política de què està sent objecte, pogués arribar a perdre la seva credibilitat”.

Related Articles

Back to top button