Ponents del III Congrés de Drets Humans
Jurista i doctor en relacions internacionals per l’Escola Diplomàtica de Ginebra. És membre del Comitè de Drets Econòmics, Socials i Culturals de l’ONU i professor (adjunct professor) del Washington College of Law de l’American University (Washington DC). És professor convidat en diverses universitats europees, americanes i asiàtiques. Actualment, és relator per a l’Observació General sobre el Dret Humà a la Ciència. Va ser membre del primer grup de treball sobre denúncies individuals del Comitè DESC.
Doctora en dret des de 1998. Professora titular en el Departament de Dret del Treball i Seguretat Social de la Universitat de València. Coordinadora de la secció espanyola de l’associació Réseau Académique sur la Charte Sociale Européenne et les Droits Sociaux. Directora del grup de recerca internacional de la Universitat de València “Drets Humans i Carta Social Europea”. Codirectora de la revista científica Lex Social: Revista de los Derechos Sociales. Realització d’estades en altres universitats amb la finalitat d’estudiar el dret laboral internacional, a la Université de París X (França), Universitat de Columbia (Nova York), Università di Bologna (Itàlia) i Università de Karlova (Praga). Destaquem, entre d’altres, més de vuitanta ponències i conferències en congressos, jornades, seminaris nacionals i internacionals pronunciades en els últims cinc anys amb referència a la difusió de la Carta Social Europea, de la jurisprudència del Comitè Europeu de Drets Socials i les seves possibilitats d’invocació directa en els tribunals en esdeveniments organitzats pel Consell General de Poder Judicial.
Advocada penalista, especialitzada en drets humans i moviments socials. Treballa especialment l’àmbit de la violència institucional en el marc del sistema penal, memòria històrica i la justiciabilitat dels drets als tribunals. En la seva trajectòria professional i com a activista social ha treballat o col·laborat amb l’Institut de Drets Humans de Catalunya, l’Observatori DESC, col·lectius antirepressius i actualment és directora de Litigi d’Irídia, Centre per la Defensa dels Drets Humans.
És llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona (1977) i té el Màster en Dret del Treball i la Seguretat Social de la Universitat Pompeu Fabra (2012-2013). Actualment, des del curs 2012-2013, és professor associat de dret del treball i la seguretat social a la Universitat Pompeu Fabra, i des de l’any 2000 fins a l’any 2012, ha sigut director del Centre d’Estudis i Recerca Sindical (CERES) de CCOO de Catalunya. També ha exercit d’advocat laboralista del 1978 al 2012. Actualment, és portaveu de la Comissió Promotora de la Iniciativa Legislativa Popular per a una Renda Garantida de Ciutadania.
Xavier Gonzàlez de Rivera Serra
Advocat laboralista de 1981 a 2004. Professor associat en matèria de dret laboral a EADA (Escuela de Alta Dirección y Administración) durant els anys 1990-1998. Assessor jurídic en matèries relacionades amb el dret laboral i de seguretat social a l’Oficina per a la No Discriminació de l’Ajuntament de Barcelona, de 1999 a 2004. Ponent en els cursos d’especialització sobre violència de gènere i sobre dret penitenciari des de l’any 2006 del Col·legi d’Advocats de Barcelona. Professor associat en l’Àrea de Dret del Treball i de la Seguretat Social a la Universitat Pompeu Fabra. Magistrat del Jutjat Social núm. 3. Accés pel 4t torn l’any 2004. Delegat del Deganat (vicedegà) dels Jutjats Socials de Barcelona
Catedràtic de dret internacional públic i Secretari del Departament de Dret Penal i Criminologia i Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de Barcelona. Ha estat membre de la Junta de l’Institut de Drets Humans de Catalunya i de l’Observatori DESC. Les seves principals línies de recerca es relacionen amb els drets humans (principalment en els darrers anys els drets econòmics, socials i culturals), les empreses transnacionals i la justícia transicional; ha estat investigador principal de diversos projectes de recerca finançats, principalment en relació amb els drets humans (DESC) i les crisis polítiques i socials. Darrerament és promotor de dos grups transversals d’estudi a la Facultat de Dret de la UB: HURIBUS (Empreses i Drets Humans) i Dret, Intel·ligència Artificial i Robòtica.
Llicenciat en filosofia i ciències de l’educació per la Universitat de Barcelona (1994); llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona (1996); Màster en Dret Ambiental per la Universitat Rovira i Virgili (2004); doctor per la Universitat Rovira i Virgili (2004), amb menció de doctorat europeu, amb la tesi El marc juridicoconstitucional de la política ambiental, que va ser distingida amb el Premi Extraordinari de Doctorat. Des d’octubre de 2014, és professor agregat Serra Húnter de dret constitucional i ambiental, al Departament de Dret Públic de la Universitat Rovira i Virgili. Està acreditat per a la seva contractació com a professor titular per ANECA. Ha realitzat estades de recerca a la Universitat de Friburg (Suïssa, 2000) i a la Universitat de Montreal (2004). Les seves línies de recerca prioritàries són el constitucionalisme de l’Antropocè, el pluralisme constitucional i l’anàlisi cultural del dret.
Directora de l’Observatori DESC de Barcelona. És llicenciada en ciències polítiques i de l’administració i graduada en dret, i té el Màster de l’Advocacia. Està especialitzada en drets humans i té experiència acadèmica i laboral a França i a l’Amèrica Llatina, especialment a l’Equador i al Perú. Ha treballat en projectes internacionals i de cooperació a la Universitat de Barcelona. Actualment és directora de l’Observatori DESC de Barcelona, on coordina projectes d’investigació, incidència política, formació i litigi estratègic en l’àmbit dels drets econòmics, socials i culturals, i també exerceix l’advocacia penal.
Magistrat jutge titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció Únic de Solsona des del 2007. Llicenciat per la Facultat de Dret de València. Enguany, ha rebut la medalla de bronze amb distintiu blau al mèrit policial, concedida pel Cos de Mossos d’Esquadra.
Doctora en dret per la Universitat de Barcelona. Llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona. Col·legiada al Col·legi d’Advocats de Mataró. Actualment, responsable en matèria d’estrangeria i internacional. Mediadora familiar acreditada. Assessora jurídica de Càritas Interparroquial de Mataró, entitat que va dirigir del 1998 al 2002. Assessora jurídica de l’Organització dels Immigrants de Mali. Professora de dret a l’Escola Universitària del Maresme (Tecnocampus-Mataró). Professora de l’Escola de Pràctica Jurídica del Col·legi d’Advocats de Mataró, on imparteix l’assignatura de dret internacional privat i estrangeria. Compagina l’exercici de l’advocacia amb la recerca i la docència, i ha impartit cursos i jornades per a col·legis d’advocats, per al Consell de l’Advocacia Catalana i per a consells comarcals i associacions sobre dret internacional privat i estrangeria, amb especial referència a l’aplicació de la Mudawana a Espanya i diverses qüestions de dret de família internacional. Ha estat professora convidada a diferents universitats europees com la Savonia University of Applied Sciences (Kuopio, Finlàndia), la University College of Ghent (Gant, Bèlgica) i l’Skoda Auto University (Mladá Boleslav, República Txeca), en què ha impartit classes sobre contractació internacional i protecció dels consumidors a la UE, amb especial referència al comerç electrònic.
Advocada de la Plataforma per una Atenció Sanitària Universal a Catalunya PASUCAT. Especialitzada en Drets Humans, Dret Internacional, Dret Internacional Humanitari i Gestió de les Migracions, te més de deu anys d’experiència assessorant a casos d’immigració i estrangeria i en la defensa lletrada dels drets de les persones migrant. Participa en litigis estratègics amb els equips jurídics de diverses entitats i plataformes.

És membre de la Càtedra Internacional UNESCO de Desenvolupament Humà Sostenible de la UdG, i col·labora en diverses organitzacions de defensa dels Drets Humans, com la FIDH (Federació Internacional de Drets Humans) o S.O.S. Racisme.
Entre les seves principals àrees de recerca, destaquen: Drets humans, amb especial atenció en drets col·lectius i drets del pobles indígenes; drets de les persones migrants; exigibilitat dels drets socials; constitucionalisme llatinoamericà; anàlisi constitucional del procés d’integració supranacional europea.
Advocat terrassenc, especialitzat en propietat intel·lectual i drets d’autor, i gestor de conflictes.
Josep Jover ha estat professor de diversos màsters i cursos en diverses universitats i centres, entre ells l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona i la Universitat de Deusto. La temàtica de la seva docència han estat les TIC, la propietat intel·lectual, la gestió de conflictes, mediació i drets humans de tercera generació. Presentà la demanda contra el cànon digital al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), que va considerar que la taxa era abusiva i no complia la directiva europea.[cal citació]. Va ser productor del documental titulat #Indignados, que té com a finalitat explicar als europarlamentaris el moviment 15-M. Com a coordinador de la comissió jurídica del 15-M a Barcelona, estigué involucrat amb la sentència del TJUE sobre les clàusules abusives de les hipoteques i en la sentència, també del TJUE, sobre l’anomenat cèntim sanitari. L’agost de 2017 Esquerra Republicana de Catalunya el va contractar per defensar els drets dels catalans davant del Tribunal de Justícia de la UE.
Escriptora, traductora i professora de traducció a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Manté una intensa activitat com a traductora al català i, en menor mesura, també al castellà, principalment d’obres de literatura infantil. Ha traduït de l’alemany, l’anglès, el francès, l’italià i el castellà. Paral·lelament també es dedica a la traducció audiovisual. Col·labora en nombrosos mitjans culturals i a la premsa escrita, com el diari Ara, les revistes Caràcters i Tentacles o els webs culturals Núvol i Catorze, entre altres, i a la ràdio i la televisió. Ha estat presidenta del Consell Europeu d’Associacions de Traductors Literaris (CEATL – Conseil Européen des Associations de Traducteurs Littéraires, 2013-2015), i des de març de 2015 és presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.
Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona, exerceix d’advocat especialista en dret penal i té més de 25 anys d’experiència professional davant els jutjats i tribunals de la jurisdicció penal. És professor preparador d’oposicions, així com professor de l’Escola de Pràctica Jurídica del Col·legi d’Advocats de Barcelona, on ha impartit classes de dret penal. També és autor de diverses obres jurídiques dins el camp del dret penal, algunes de les quals són publicacions de monografies especialitzades editades per Bosch. És membre de la Comissió d’Honoraris del Col·legi d’Advocats de Barcelona.
L’àrea penal està dirigida per l’advocat José Sánchez Moreno, especialista en dret penal que, amb el seu equip de col·laboradors, presta assessorament i assistència lletrada tant a particulars com empreses, exercint tant la defensa com l’acusació en tot tipus de procediments penals i davant totes les instàncies del territori estatal. Té una àmplia experiència en l’exercici de l’advocacia, amb dedicació especialitzada i exclusiva davant la jurisdicció penal, especialment en l’assessorament jurídic i representació a clients en el dret penal econòmic, tant en l’àmbit general com en l’àmbit de responsabilitat penal de persones jurídiques i els seus administradors o responsables (corporate compliance i corporate defense).
Responsable de Polítiques d’Infància i Sensibilització de Save the Children a Catalunya.
Porta 10 anys en aquesta entitat, on ha tingut l’oportunitat de treballar en diferents projectes d’Educació, coneixent de primera mà realitats que afecten la infància a diferents països, com és el cas de l’explotació laboral infantil al Marroc, els moviments organitzats de nens i nenes treballadors al Perú o els nens captaires religiosos a Mauritània.
Llicenciada en Ciències de la Comunicació i en Sociologia per la Universitat de Paris i màster en Sostenibilitat i Humanisme per la Universitat Politècnica de Catalunya.
Professora de dret internacional públic a la Universitat de Barcelona. Les seves línies d’investigació són el dret internacional dels drets humans, el dret internacional penal, la justícia transicional i la lluita contra la impunitat. Entre altres publicacions, ha coeditat, juntament amb Jordi Bonet, l’obra La exigibilidad de los derechos económicos, sociales y culturales en la sociedad internacional del siglo XXI: una aproximación jurídica desde el derecho internacional (Marcial Pons, 2016).
Llicenciada en dret per la UNED (1995). Advocada en exercici des de l’any 1998; Màster Internacional en Dret de Família per la UAB (2009); Màster en Integració Europea per la UAB (2012), amb la tesina: El Convenio de La Haya de 1980, sustracción internacional de menores, artículos 13a y 13b, en relación con el artículo 11 del Reglamento (CE) 2201/2003; diplomada en anglès, francès i alemany. Ha realitzat estades de recerca al Max Planck Institute de Hamburg sobre dret comparat; especialista en dret de família transfronterer i en sostracció internacional de menors. Des de l’any 2012 és assessora externa de la Comissió Europea en els àmbits de justícia, llibertat i seguretat, concretament, per a la lluita contra la violència a les dones (Daphne); drets fonamentals i ciutadania. Des de febrer de 2017, és professora adjunta a la Universitat Politècnica de Catalunya en el Màster International Business and Management. Les seves línies de recerca se centren en el dret comparat en l’àmbit de família.