La presidenta de l’Advocacia Catalana, Mª Eugènia Gay, alerta que la bretxa salarial entre homes i dones se situa en un alarmant 21,4%

En el decurs de la jornada “Igualtat de gènere en l’àmbit laboral” organitzada avui pel Consell amb motiu del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el proper dilluns 8 de març

La presidenta del Consell de l’Advocacia Catalana i degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Mª Eugènia Gay, ha alertat avui que, malgrat els importants avenços assolits en matèria d’igualtat, les diferències salarials entre homes i dones se situen en un alarmant 21,4% , segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), la qual cosa es tradueix en “una major precarietat per a les dones”. Per a Gay “el sostre de vidre resisteix a trencar-se i la poca representació femenina en els òrgans de decisió i direcció de les entitats -tant públiques com privades- és un fet patent que revela, entre altres coses, una conciliació laboral i familiar molt allunyada de la coresponsabilitat”. En aquest sentit, la presidenta del Consell ha celebrat la promulgació, a l’octubre de l’any passat, de dos Reials Decrets “que segueixen l’estela del Reial decret llei 6/2019, d’1 de març, per aprofundir en la regulació dels Plans d’Igualtat i en el principi d’igualtat retributiva entre dones i homes”.

Per la seva banda, la presidenta de la Comissió de Violència de Gènere i Igualtat del Consell, la degana del Col·legi de l’Advocacia de Reus, Encarna Orduna, ha destacat que “des de la Comissió de Violència de Gènere i Igualtat de l’Advocacia Catalana treballem per promoure la igualtat real de les dones ens els àmbits professional, personal i familiar. Per assolir aquest objectiu, des del Consell duem a terme diverses iniciatives específiques en temes d’igualtat per incrementar la formació de l’advocacia en la perspectiva de gènere. Pensem que l’actuació lletrada ha d’actuar com a eina de canvi social”.

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha pronunciat la ponència inaugural de la jornada, que ha comptat amb les intervencions de la magistrada i ex consellera de Treball, Mar Serna; l’advocada laboralista del col·lectiu AIDE, Mireia Montesinos i la subdirectora general d’estudis i cooperació del Instituto de la Mujer, Maria Vázquez. La presidenta de la Comissió d’Igualtat del Col·legi de l’Advocacia de Tarragona (ICAT), Fina Méndez, ha moderat les intervencions

 

 

Barcelona, 4 de març de 2021

Related Articles

Back to top button