VII Premi Agustí Juandó i Royo (2011)

premi-7El Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya (CICAC) va guardonar l’11 de novembre el fiscal degà de Medi Ambient i Urbanisme de Tarragona, José Ignacio Monreal, per la normalització que ha fet de l’ús del català a la Fiscalia de Tarragona. La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, li va lliurar a l’Ajuntament de Tarragona el VIIè Premi Agustí Juandó i Royo, un guardó instaurat pel CICAC en reconeixement a aquelles persones o entitats que s’hagin destacat per la defensa i lluita de la llengua catalana en l’àmbit jurídic.

El guardonat: José Ignacio Monreal

Tot i haver nascut i estudiat fora de Catalunya, José Ignacio Monreal treballa, escriu i parla en català. Nascut a Saragossa l’any 1960, va començar a treballar a la Fiscalia de Tarragona l’any 1985 i des d’aleshores ha exercit en diferents àrees de la Fiscalia de Menors –on va implantar el català com a llengua d’ús habitual-, ha estat fiscal delegat a Tarragona i actualment és fiscal Degà de Medi Ambient i Urbanisme de Tarragona. Al llarg de la seva trajectòria professional, s’ha destacat sempre per la normalització en l’ús del català a la justícia, actitud que ha produït un efecte de reconeixement entre l’advocacia i que l’ha fet mereixedor del guardó d’aquest any.

Pel president de la Comissió de Llengua del Consell de l’Advocacia Catalana, Josep Canício, “el fet que una persona que no està obligada a fer-ho i que, a més, no és catalanoparlant d’origen, demostri una sensibilitat i respecte envers la nostra llengua i en faci un ús habitual en la seva activitat professional, converteix el fiscal Monreal en una clara referència a l’hora d’assolir la plena normalitat en l’utilització del català en l’àmbit jurídic”.

Back to top button