Vè Congrés de Mediació 2024. Justícia i pràctiques restauratives: reconeixement, retorn i reparació

ICA Barcelona

El Centre centre ADR-ICAB Mediació de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona juntament amb GEMME Espanya organitzen els propers 19 i 20 de juny de 2024 el Vè Congrés de Mediació 2024 sota el títol, Justícia i pràctiques restauratives: reconeixement, retorn i reparació

El centre ADR i GEMME proposen un congrés centrat en els objectius principals de tots els processos de mediació i que són el reconeixement de les parts, la reparació del dany i la reconciliació.

El procés penal que genera el delicte persegueix principalment l’aplicació de la llei. És un procediment que sol tenir severes conseqüències personals, familiars i professionals per a les persones que hi participen, ja siguin víctimes o victimaris. En aquest context, la Justícia Restaurativa té una importància especial perquè persegueix com a objectiu prioritari la reparació del dany causat, és a dir, la justícia, a través d’espais d’escolta activa i de mutu reconeixement.

Aquest congrés pretén, a més, posar l’accent que l’aplicació de les pràctiques restauratives en altres àmbits, ja sigui de manera directa o en combinació amb altres mecanismes, pot ser una via adequada i molt positiva per a la gestió dels conflictes, ja que proporciona un espai segur per a la reparació i la reconciliació.

En definitiva, la Justícia Restaurativa constitueix una forma de solució dels conflictes que aporta grans beneficis als seus protagonistes, i també a la societat en general, beneficis que seran presentats al congrés, juntament amb experiències, recomanacions i propostes per part d’especialistes de màxima actualitat i rellevància.


Data: 19 i 20 de juny de 2024

Format: Presencial i línia


Programa i inscripcions

Related Articles

Back to top button