Vídeo de la Jornada: El tràfic de persones amb finalitat d’explotació sexual, laboral i mendicitat

 

Tenim el plaer d’anunciar-vos que aquest Consell de l’Advocacia Catalana organitza el proper divendres 1 d’abril de 2022 una jornada híbrida, presencial i línia, que porta per títol: El tràfic de persones amb finalitat d’explotació sexual, laboral i mendicitat.El tràfic d’éssers humans és una de les violacions de drets humans i una de les infraccions penals més greus a escala mundial.

Aquesta  forma moderna d’esclavatge  afecta col·lectius en situació de vulnerabilitat, en especial, dones, menors d’edat i persones estrangeres en situació administrativa irregular; tot i això, la tolerància i la permissivitat de la societat davant del fenomen és alarmant.

Tot i que el tràfic de persones es centra en gran part amb finalitats d’explotació sexual,  també es pot dur a terme amb finalitats d’explotació laboral i per mendicitat, sent una xacra social que va en augment en la nostra societat.

L’advocacia, així com altres col·lectius professionals de primera línia com són els serveis socials, els serveis sanitaris i les forces de seguretat, poden entrar en contacte amb possibles víctimes de tràfic de persones, i és per això que aquests col·lectius professionals tenen un paper fonamental en la detecció d’indicis de possibles situacions de tràfic d’éssers humans i la defensa de les víctimes.

Com a signant del Protocol de Protecció de les víctimes fe tràfic d’éssers Humans de Catalunya el Consell de l’Advocacia Catalana vol contribuir a fer visible i revertir aquesta greu situació i, per aquest motiu realitzem aquesta jornada formativa.


Inauguració:

  • Excm. Sr. Carles McCragh Prujà, president de la Comissió de Drets Humans d’aquest Consell i degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Girona
  • Excm. Sr. Joan Ramon Puig Pellicer, president d’aquest Consell de l’Advocacia Catalana i degà de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Figueres
  • Sra. Laia Rosich Solé, directora general per a l’Erradicació de les Violències Masclistes, Departament d’ Igualtat i Feminismes
  • Sr.  Adam Majó Garriga, director general per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans, Departament d’ Igualtat i Feminismes

Data: 1 d’abril de 2022

Hora: 9.30 a 14 hores

Format: En línia

Preu: 10€


accés al vídeo programa a 23.3.2022

Related Articles

Back to top button