Home / Drets Humans / Jornada: La justiciabilitat dels crims contra la humanitat. Què se n’ha fet de la Memòria Històrica?

Jornada: La justiciabilitat dels crims contra la humanitat. Què se n’ha fet de la Memòria Històrica?

El proper 20 de juny de 2019 tindrà lloc a la seu del Col·legi de l’Advocacia de Tarragona la Jornada sobre la justiciabilitat dels crims contra la humanitat. Què se n’ha fet de la Memòria Històrica?. Aquesta jornada dirigida a l’advocacia i a la societat en general, s’emmarca en el debat social existent al voltant de la recuperació de la memòria històrica i vol debatre jurídicament tot entomant els nous reptes que planteja el passat més recent en la nostra societat. La jornada aborda el dret a la Memòria Històrica com un dret humà emmarcant-lo en l’àmbit internacional, nacional i local i prestant especial atenció en el diferents vies de justiciabilitat per a poder exercitar aquest dret de forma efectiva per part de la ciutadania.

També abordarem quines accions es poden portar a terme des dels Ajuntaments i en l’àmbit municipal per a lluitar contra la impunitat franquista, abordant entre d’altres la utilització del litigi estratègic. Finalment pretenem tractar quines són actualment les mancances del marc normatiu espanyol i català en el tema de la memòria històrica i poder identificar quins mecanismes es podrien implementar per a poder fer efectiu el dret a la veritat, justícia i reparació i garanties de no repetició.

Podeu sol·licitar certificat d’inscripció enviant un correu previ a  cdh@cicac.cat.  Es lliurarà certificat d’assistència.

Per a més informació, suggeriments i consultes ens podeu fer arribar un correu a l’adreça electrònica cdh@cicac.cat

Programa

Programa