Inici / Formació Col·legis / Jornades sobre els canvis provocats pel TJUE i les directives Europees, incidència en el nostre marc legal

Jornades sobre els canvis provocats pel TJUE i les directives Europees, incidència en el nostre marc legal

La Comissió de Formació de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Reus, així com des de l’Escola de Pràctica Jurídica Guillem de Brocà, organitzen els propers 17 i 18 de maig de 2018 les Jornades sobre els canvis provocats pel TJUE i les directives Europees, incidència en el nostre marc legal a la Seu de la Fundació de la URV-Centre de Formació Permanent (Av. d’Onze de Setembre, 112 de Reus).

Aquestes Jornades pretenen exposar en tots els àmbits del dret la importància del Dret de la Unió Europea i l’afectació que aquest ha tingut i tindrà en l’ordenament jurídic i com això ha afectat en la forma de treballar i d’aplicar el dret entre els professionals de la Justícia.

Les resolucions del Tribunal de la Unió Europea, les seves Directives i els Reglaments, han influït d’una manera important en els últims anys en el nostre ordenament jurídic, sobretot en matèria de protecció als consumidors, però també en dret mercantil, administratiu, constitucional, laboral i fins i tot fiscal.

El principi de primacia del Dret de la Unió Europea ha provocat innumerables reformes legislatives, provocant la derogació de més del 60% de la normativa vigent fa només 15 anys. L’última reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial, obliga a l’aplicació del Dret de la Unió Europea de conformitat amb la jurisprudència del Tribunal de la Unió Europea, esdevenint una font del dret.

L’aplicació de les resolucions de la Unió Europea o les seves Directives ha estat progressiva i de vegades lenta, però, en la realitat judicial i la pràctica professional avui en dia és imprescindible prendre coneixement i consciència de la importància de la incidència del Dret de la Unió al nostre ordenament, ja que és aquell el que dóna les bases per aplicar el Dret.

programa

informació i inscripcions

A cicac.cat utilitzem cookies pròpies i d'analítica per millorar la teva experiència d'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca