Inici / Formació Col·legis / II Jornades sobre l’Esport, mediació i gestió de conflictes

II Jornades sobre l’Esport, mediació i gestió de conflictes

Us informem que la Comissió d’Advocats/des Mediadors/es de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona organitza els dies 14 i 15 de desembre de 2017 les II Jornades sobre l’Esport, mediació i gestió de conflictes.

Es duran a terme a la 8 planta de la Seu Col·legial del carrer Mallorca núm. 283 de Barcelona

En les darreres dècades, l’esport en general s’ha modernitzat molt, millors instal·lacions, sistemes de joc, eines i equipaments per entrenar, més instruments per a la preparació dels esportistes i dels àrbitres. I en canvi encara avui hi ha molts aspectes que es mantenen malauradament com anys enrere, per exemple, la manera de gestionar els conflictes dins dels clubs i especialment en els camps de joc.

Paral·lelament, l’esport ha anat ocupant un espai central en la societat, com activitat física i de salut, i també de diversió i fins i tot d’espectacle. Només cal pensar en el nombre de persones que es concentren diàriament en les instal·lacions esportives per practicar esport o com aficionats per seguir-lo els caps de setmana. I que dir del seguiment informatiu que en fan els mitjans de comunicació i del poder de les televisions.

I és que l’activitat física i esportiva ocupa més temps dels infants i joves, i dels pares i mares també. Pares i mares que amb les millors de les intencions apunten als seus fills i filles en l’equip d’un club perquè facin esport. Pares i mares que molt sovint juntament amb els entrenadors acaben pressionant als infants perquè aconsegueixin la victòria, i en alguns casos perden els nervis i insultant als àrbitres i de vegades discutint-se i agredint-se.

I què dir de les aficions i dels seguidors d’equips professionals que es vesteixen, actuen i parlen de manera agressiva: mofant-se dels jugadors adversaris, insultant l’àrbitre i els membres de les altres aficions, fet que provoca discussions i baralles, apunyalaments i fins i tot morts.

Els objectius és donar a conèixer enfocaments, estudis, dades i projectes sobre els conflictes que es produeixen a l’esport i que són susceptibles de poder-se gestionar amb les formules i procediments de la Resolució de Conflictes, la Mediació i l’Arbitratge.

PROGRAMA I INSCRIPCIONS

A cicac.cat utilitzem cookies pròpies i d'analítica per millorar la teva experiència d'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca