Inici / Servei lingüístic / 10 de novembre: Bones pràctiques lingüístiques a la justícia

10 de novembre: Bones pràctiques lingüístiques a la justícia

En aquesta sisena i última conferència dins del Cicle 2014 de conferències sobre Justícia i Societat hi participaran Francesc Xavier González de Rivera Serra, magistrat del Jutjat Social núm. 3 de Barcelona, i Josep Canício Querol, degà del Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa.

El grup de treball sobre les llengües de l’Observatori Català de la Justícia ha fet una anàlisi de la situació del català a la justícia i ha elaborat el Manual de bones pràctiques i el document Criteris per als usos lingüístics a l’Administració de justícia.

En aquests dos treballs s’exposa un conjunt de bones pràctiques lingüístiques per a totes les instàncies i persones que intervenen en la fixació de la llengua en l’àmbit judicial i es tracta d’un seguit de casos controvertits que suscita l’ús del català a la justícia.

Qüestions com ara l’ús del català en la retolació o en l’atenció al públic, el dret de tria del ciutadà, la fixació d’un criteri lingüístic, la resolució de situacions d’indefensió o de desconeixement d’una llengua, els terminis en cas de traducció, etc. són analitzades en aquests documents i es tractaran en aquest espai de debat.

Inscripcions: Inscriviu-vos aquí

A cicac.cat utilitzem cookies pròpies i d'analítica per millorar la teva experiència d'usuari. Si continues navegant, considerem que acceptes el seu ús. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca