Home / El Consell informa / El Consell de l’Advocacia Catalana organitza una Jornada a Vic per promoure l’ús del català a la Justícia

El Consell de l’Advocacia Catalana organitza una Jornada a Vic per promoure l’ús del català a la Justícia

Durant l’acte es debatrà si el català ha de ser un requisit o un mèrit per al personal judicial que exerceix a Catalunya El Consell de l’Advocacia Catalana organitza, demà divendres 25 d’octubre la IV Jornada sobre l’ús del català a la justícia, un acte inclòs al Pla de Treball signat amb la Generalitat per impulsar accions d’ús del català entre els advocats.La inauguració tindrà lloc a les 9:30 del matí a la seu del Consell Comarcal d’Osona, a l’Edifici El Sucre, de Vic i anirà a càrrecdel conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Germà Gordó; el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Miquel Sàmper, la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic, Anna Erra.

La Jornada, que és oberta al públic, inclou una taula rodona per debatre la consideració de mèrit o requisit del coneixement del català per exercir a Catalunya, amb la participació de la presidenta de la Comissió de Justícia al Parlament, Gemma Calvet; el magistrat jutge degà dels Jutjats de Vic, José Luis Gómez Arbona;  la responsable de  l’Àrea de Suport i Relacions Contencioses del Gabinet Jurídic de la Generalitat, Teresa Andreu, i l’advocat Santi Pons. L’acte també inclou una conferència sobre la Carta Europea de les llengües regionals o minoritàries, deu anys després de la seva aplicació a l’Estat Espanyol. Les conclusions de la Jornada aniran a càrrec del president de la Comissió de Llengua del Consell de l’Advocacia Catalana, Josep Canício i el degà del Col·legi d’Advocats de Vic, Antoni Molas.

Podeu descarregar-vos el programa aquí programa en pdf